Nagyobb összeggel támogatja a brit kormány a Fly POP légitársaságot, amely 2021-től Londonból Indiába közlekedne diszkont modell szerint, bérelt Airbus A330-assal.

Különböző indiai városokba tervezi elindítani első járatait jövőre London-Stanstedről a Fly POP (People over Profit) légitársaság, a cég 2018-as közleménye szerint az elnevezésben is tükröződik az üzleti filozófiájuk, amely szerint az embert középpontba helyező, értéket adó, nem ultrafapados modellben gondolkodnak.

A célközönség a hazájuktól távol élő emberek, és az őket meglátogató rokonok, barátok, kisebb részben a nyaralni vágyó turisták.

Illusztráció (Forrás: Flypop)

Később további dél-ázsiai országokban kíván terjeszkedni a légitársaság, de Afrikát, a Karib-térséget és Észak-Amerikát is említik.

A cég jelenleg már a végső finanszírozás-gyűjtési szakaszban tart, ebbe kapcsolódott be a brit kormányzat Future Fund elnevezésű támogatási alapja, mintegy elismerve a hosszú ideje tartó háttérmunkát, amely már több magánbefektetőt is meggyőzött.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az állam támogatása egy kifejezetten a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklésére létrehozott programban érkezik az ország fejlesztési bankján keresztül. Az eredetileg 250 millió font keretösszegű alapot innovatív vállalkozások támogatására szánták.

Ez az állami befektetés kulcsszerepet játszik a járatok elindításában, ami a gazdasági-kulturális kapcsolatokat is erősíti majd India és az Egyesült Királyság között – mondta el Nino Singh alapító-vezérigazgató.

A 2018-ban kiadott közlemény szerint már az induláshoz szükséges repülőgépet is kinézték a Fly POP képviselői: egy 378 üléses Airbus A330-300-ast terveznek kibérelni wet-lease alapon, vagyis személyzettel, karbantartással és biztosítással együtt.

Ezzel első körben minden új útvonalon heti három járatot szeretnének repülni, tesztelve a piaci igényeket, mielőtt napi egy járatpárra sűrítik a frekvenciákat.

Eközben, némi optimizmussal a pillanatnyi keresletcsökkenés közepette a cég már tárgyal a repülőgépgyártókkal is szélestörzsű gépek vásárlásáról, illetve az indiai és brit repülőterekkel a diszkont a kiszolgálás áráról.