A katari főváros repülőterén mostantól alvókabinokban is kipihenjük az utazás fáradalmait egy-egy csatlakozó járatok között.

Az alvókabinokat az Airport Dimensions álmodta meg, az ezeknek helyet adó új lounge 225 négyzetméteren várja az utasokat, összesen 50 személy számára biztosítva lehetőséget a pihenésre.

A kabinok közül négy darab kétszemélyes ággyal rendelkezik, ebbe kérhető egy, maximum 115 centiméter magas gyermek számára is fekhely (a kabinokban maximum két felnőtt és egy gyermek aludhat), kilencben pedig emeletes ágy van.

A kabinok hangszigeteltek, légkondicionálóval felszereltek, továbbá állítható világítás, olvasólámpa, ébresztőóra, vállfa, tükör, valamint egy asztal is szolgálja az utasok kényelmét.

(Fotó: Airport Dimensions)

Kialakítottak továbbá 24 darab “Flexi Suite Pod” elnevezésű kabint is, amelyekben 180 fokban – azaz vízszintesre – dönthető, a repülőgépek első osztályán alkalmazottakhoz hasonló üléseket helyeztek el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Itt is megtalálható a tompítható környezeti világítás, olvasólámpa, légkondicionáló, egy 32 hüvelykes képernyő, amelyet az utas csatlakoztathat eszközéhez, egy összecsukható tálcás asztal, pohártartó, kis szemetesláda, valamint a poggyász számára kialakított szekrény.

Flexi Suite Pod kialakítása (Fotó: Airport Dimensions)

Hamad új váróhelyisége elérhető bármely utazó számára, lehetőség van előfoglalásra, a lounge használata óradíjas.

Az Airport Dimensions közleménye szerint az alvókabinokat és a fizetőterminálokat is minden használat után fertőtlenítik, a személyzet pedig részt vett elsősegély-tanfolyamon, illetve koronavírus tesztet is végeznek rajtuk.

(Fotó: Airport Dimensions)