Amerikában nyilvánosságra hozták a kereskedelmi drónok használatára vonatkozó egyes szabályokat, amelyet a közlekedési minisztérium és a Szövetségi Légügyi Hatóság dolgozott ki.

 

Fotó: DJI | © AIRportal.hu

Fotó: DJI

Az Airways Magazine szerint a nem rekreációs célú drónhasználat új szabályozása augusztusban lép hatályba, e szerint a drónt vezetőnek legalább 16 évesnek kell lennie és rendelkeznie kell kis méretű, távirányítású légijármű vezetésére jogosító tanúsítvánnyal. Ennek hiányában egy olyan felügyelő jelenléte is elfogadott, aki rendelkezik ilyen engedéllyel és ugyanolyan biztonsági eljárásokon kell átesnie, amilyenen a nem távirányítású gépek pilótái minden második évben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A drónokkal való nappali repüléshez nem kell külön engedélyt kérni amíg a repülőterek 8 kilométeres környékén kívül, 400 láb (122 méter) alatt használják úgy, hogy a drón mindig a vezető látóterében maradjon.

Az AIRportal.hu iparági értesülései szerint Magyarországon is hamarosan elkészül a drónok használatát szabályozó jogszabály, amelyet rendeletben hirdetnek ki, így a Parlamentnek nem kell megtárgyalnia.

Az FAA legutóbbi becslésében azzal számolt, hogy hétmillió drónt adhatnak el csak az Egyesült Államokban 2020-ra. Ugyanebben az elemzésében az FAA jelezte, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett a repülőterek közelében észlelt drónok száma.

A légügyi hatóság tavaly év végén kötelezővé tették a vezető nélküli repülő eszközök regisztrációját, legfrissebb adataik szerint eddig 406 ezren regisztráltak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!