Áprilisban is jól ment Európa legnagyobb diszkont légitársaságainak, a legnagyobb bővülést a magyar kötődésű Wizz Air mutatta fel.

A légitársaságok által publikált utasforgalmi statisztikák szerint a Ryanair folytatta kétszámjegyű bővülési ütemét, áprilisban az előző év azonos időszakához viszonyítva kerek 10 százalékkal szállítottak több utast. Számszerűsítve tavaly 9, idén 9,9 millióan választották az év negyedik hónapjában az ír fapadost.

Az angol easyJet is bővülésről számolt be, áprilisban a járataikon 6,3 millióan utaztak, míg egy évvel korábban kerek 6 millió utasuk volt, ez 6,1 százalékos növekedésnek felel meg. A járatok töltöttsége viszont bár minimális mértékben, de csökkent: a tavalyi 90,8 százalék után 90,4 százalékos volt az idén áprilisi load factor.

Fotó: Airportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: Airportal.hu


A legnagyobb mértékben a magyar kötődésű Wizz Air tudta növelni utasszámát, bár tény, hogy kumulált forgalmuk messze elmarad az easyJetétől és a Ryanairétől. A Wizz áprilisban 1,7 millió utast szállított, 15 százalékkal többet, mint tavaly ugyanilyenkor, amikor 1,5 millió ember repült velük. A járatok töltöttsége 86,2 százalékról 86,5 százalékra javult.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!