Növelte árbevételét és utasainak számát, viszont csökkentette költségeit a második negyedévben az angol easyJet diszkont légitársaság – közölte a cég honlapján csütörtökön.

Az easyJet 8,6 százalékkal 1 milliárd 240 millió fontra emelte árbevételét, utasainak száma pedig az előző év azonos időszakához képest 9,4 százalékkal nőtt, 16,4 millióról 17,9 millióra. A társaság emellett 6,8 százalékkal növelte kapacitásait, járatainak töltöttségi mutatója 2,2 százalékponttal 90,4 százalékra emelkedett.

Az egy utasra jutó költségek 1,3 százalékkal csökkentek a kerozinköltséget nem számítva 2013 második negyedévéhez képest.

A diszkont légitársaság előrejelzése szerint kapacitásai a második félévben 6,4 százalékkal emelkedhetnek, egy utasra jutó árbevétele pedig 1 százalékkal lehet magasabb az előző év azonos időszakához képest. A cég második félévi kapacitásai 77 százalékát már lekötötték.

Az easyJet második negyedéves működési eredményét ugyan nem közölte, de várakozásai szerint a szeptember 30-val záruló évet 545-570 millió font nyereséggel zárja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!