Kréta szigetén összeütközött egy Airbus A320-as és egy reptéri földi kiszolgáló autó. A Münchenbe tartó Eurowings gép emiatt négy és fél órás késsel tudta teljesíteni a járatát.

Görögország legnagyobb szigete, Kréta fővárosában, Heraklionban történt a baleset október 2-án a délelőtti órákban, az incidensben a Eurowings Europe OE-IEW lajstromjelű Airbus A320-asa volt érintett.

A gép a légitársaság EW 1808/1809 számú járatpárját teljesítette a görög város és München között, azonban a földi kiszolgálás során véletlenül egy kisebb Fiat gépkocsi ütközött a bal oldali, egyes számú hajtóműnek.

A helyszíni fotók tanúsága szerint az autó a hajtómű belső, törzs felőli oldalának ütközött, helyzetéből következően pedig ezt megelőzően át is hajtott az A320-as alatt.

A balesetben a repülőgép nem sérült meg komolyabban, és az összesített anyagi kár sem jelentős. Az utasoknak azonban így is sok kellemetlenséget okozott az autó félresikerült manővere, mert az A320-as csak műszaki átvizsgálást követően, 4 óra 30 perces késéssel térhetett vissza Münchenbe – számolt be az ifo.gr.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Αεροδρόμιο Ηρακλείου τώρα!!!

Közzétette: ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΛΑΔΑΚΗΣ – 2019. október 2., szerda