Megállapodást írt alá az orosz Aeroflot és a Sberbank lízingeléssel foglalkozó leányvállalata arról, hogy a korábban a Transaero által üzemeltetett Boeing-flottából 14 darab az orosz állami légitársaságnál áll szolgálatba – olvasható a légitársaság honlapján is elérhető közleményben.

Ezek többsége Next Generation 737-es, ugyanakkor az orosz Vedomosztyi gazdasági napilap úgy tudja, négy darab 747-400-as is szerepel a listában.

Az Aeroflot jelenleg 11 darab Boeing 737-est üzemeltet. Fotó: Aeroflot | © AIRportal.hu

Az Aeroflot jelenleg 11 darab Boeing 737-est üzemeltet. Fotó: Aeroflot

Az Aeroflot szintén a honlapján azt is közölte, hogy hat új útvonalat nyit Kazahsztánba: Asztanába, Almatiba, Aktauba, Atirauba, Aktöbébe és Simkentbe, ezek mindegyikét korábban a Transaero üzemeltette. A ch-aviation szaklap összesítése szerint a Transaero 156 nemzetközi útvonalának üzemeltetési engedélyéből eddig 56-ot adott át az orosz légügyi hatóság (Roszaviacija) az Aeroflotnak.

Az orosz állami légitársaság múlt pénteki közleménye szerint készek 6 ezer volt Transaero dolgozónak munkát adni.

Így nézett volna ki a Transaero A380-asa. Fotó: Airbus | © AIRportal.hu

Így nézett volna ki a Transaero A380-asa. Fotó: Airbus

A Transaero működése az Oroszországot sújtó nemzetközi szankciók és a rubel árfolyam esése miatt, az orosz kiutazó és nyaraló turizmusban bekövetkezett drámai visszaesés következtében lehetetlenült el. Mivel a cég nem tudta finanszírozni sem a működését és a gépek karbantartását, illetve nem tudta fizetni az adósságait, a Roszaviacija bevonta üzemelési engedélyét. A légitársaság korábban nagyívű fejlődési tervekkel rendelkezett, még A380-as óriásgépre is volt megrendelése, mely az eredeti tervek szerint idén, 2015-ben állt volna szolgálatba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!