Négymilliárd dollárért az Alaska Air Group vette meg a Virgin Americát, az új légicég 280 gépes flottájával napi 1200 járatot üzemeltet majd.

Grafika: Alaska Airlines | © AIRportal.hu

Grafika: Alaska Airlines

A PR Newswire a légitársaságtól kapott közleményre hivatkozva azt írta, a lépés abban segíti az Alaska Airlinest, hogy növelje jelenlétét a nyugati parton, elsősorban Kalifornia államban, San Franciscóban és Los Angelesben. A két cég emellett Seattle-ből is bővíti járatai számát a keleti-part legfontosabb városaiba, Washingtonba és JFK-re.

A közlemény szerint a cég központja Seattle-ben lesz, és mindkét társaság megtartja a saját arculatát, így üzemeltetnek majd naponta mintegy 1200 járatot seattle-i, San Francisco-i, Los Angeles-i, anchorage-i, alaszkai és portlandi bázisaikról. A társaság egy üzemelési engedély (AOC) alatt működik majd.

A két cég új, közös útvonalhálózata. | © AIRportal.hu

A két cég új, közös útvonalhálózata.

A társaságnak 280 gépes flottája lesz, és a Virgin America hűségprogramja beolvad az Alaska ugyanilyen szolgáltatásába, az üzlet lezárásig mindkettő változatlanul működik tovább.

Az egyesülés költségeit 300-350 millió dollárra becsülték, és várhatóan 2017 január elsejéig zárják le a tranzakciót. A tervek szerint a két cég közösen 7 milliárd dollárt is meghaladó árbevételt érhet el és 39 millió utast szállíthat. Az Alaska Airlines a JetBlue orra elől halászta el a Virgin Americát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!