Ezentúl a standard feladott poggyász árai vonatkoznak a sportfelszerelésekre és hangszerekre az American Airlines-nál, amely jelentősen csökkenti az utasok kiadásait.

A forgalmas nyári időszak közeledtével az American Airlines bejelentette, hogy nem ró fel többletköltséget a sportfelszerelések és hangszerek szállításáért: az eddigi 150 dolláros díj helyett ezentúl ennek ötödét, a standard feladott poggyász díját, azaz 30 dollárt kell fizetni értük, ha a tömegük kevesebb, mint 23 kg és összméretük legfeljebb 320 cm (szélesség + hosszúság + magasság).

Amennyiben ezt meghaladja, pótlólagos standard díjat kell fizetni a felszerelésekért, de ez még így is kevesebb lesz, mint az eddigi 150 dollár. Ez az árazás csak a légitársaság belföldi járataira vonatkozik, például a transzatlanti járatokon már 60 dollárba kerül a standard feladott poggyász.

Egyes felszerelések, mint például a szörfkellékek, búvártartályok szállítása feladott poggyászként továbbra is 150 dollárba fog kerülni.

Az American Airlines-nál olcsóbb lesz sportfelszerelést vagy hangszert szállítani – de biztonságosabb is? (forrás: American Airlines)

A kezdeményezés a légitársaság részéről akár új utasokat is hozhat, hiszen sokat lehet spórolni ezzel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A legtöbb légitársaságnál az a bevett gyakorlat, hogy például a nagyobb hangszerek fedélzeten való szállítása esetén az utasnak meg kell vásárolnia még egy ülést a járaton – ez bár a legbiztonságosabb, nem éppen pénztárcabarát.

Az American Airlines-nál is van erre lehetőség, illetve a kisebb hangszereket a székek feletti poggyásztárolóban vagy az utas előtti ülés alatt is lehet szállítani – utóbbinak nincs plusz költsége.

Az már már kérdés, hogy mennyire biztonságos az értékes hangszereket és sportfelszereléseket feladott poggyászban szállítani, tekintve, hogy a csomagtérben és a poggyászkezelés során könnyen megrongálódhatnak vagy akár el is veszhetnek.

Nehogy aztán így járjunk!