Az ausztrál Jetstar diszkont légitársasággal kötött járatmegosztási (code-share) egyezményt az Emirates légitársaság. A dubaji székhelyű légifuvarozó és a Jetstar honlapján olvasható közlés szerint április 6-tól veszik fel egyes járatok a partnercég járatkódját.

Ennek köszönhetően az Emirates járathálózatában egyebek mellett hét új ausztrál célállomás, négy új-zélandi, hat Ausztrália-Új-Zéland közötti és tíz szingapúri, indonéziai, malajziai, thaiföldi, hongkongi útvonal is megjelenik.

Az Emirates-nél jegyet vásárlók a diszkont Jetstar járatain ugyanazokat a szolgáltatásokat kapják, mint bármelyik full service légitársaságnál: többféle étel és ital közül választhatnak és ugyanannyi poggyászt adhatnak fel, mint bármelyik másik Emirates járaton.

Az Emirates a Közel-Kelet legnagyobb légitársasága, hetente 3400 járatot üzemeltet, 213 gépet számláló flottájával 161 célállomást szolgál ki. Az Emirates üzemelteti a legtöbb Airbus A380-as gépet, összesen 44 van jelenleg szolgálatban és további 96-ot rendeltek a kétszintes óriásgépből. A 2013. március 31-ével zárult üzleti évben 39,3 millió utasuk volt, és 2,8 milliárd dirham (170 milliárd forint) nyereséget könyveltek el.

A Jetstar az ausztrál Qantas birtokában lévő diszkont légitársaság, amely 35 célállomásra repül 76 gépes flottájával. A társaság hosszú távú járatokat is üzemeltet egyebek mellett Szingapúrba és Thaiföldre is, 2012-ben 203 millió ausztrál dolláros (41 milliárd forintos) nyereséget könyvelhettek el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Emirates legnagyobb gépe a kétszintes Airbus A380-as (Fotó: Kovács Gábor - AIRportal.hu). | © AIRportal.hu

Az Emirates legnagyobb gépe a kétszintes Airbus A380-as (Fotó: Kovács Gábor – AIRportal.hu).

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!