Szokatlan problémával kellett szembenéznie az American Airlines egyik Hawaii-ra tartó járata utasainak: az összes mosdó meghibásodott. A zacskók és palackok segítettek a helyzetet kordában tartani.

A Yahoo News beszámolója szerint az eset még augusztus 31-én történt, az American Airlines 663-as, Phoenix-Kailua járatán. A 23 éves, N201UU lajstromú gépen az induláskor még mindegyik mosdó működött, a hatórás járat felénél azonban a hajózó személyzet arról tájékoztatta a 187 utast, hogy valami hiba történt, és emiatt egyik mosdó sem működik.

Az egyik utas később azt mondta, az utasok döbbenten néztek egymásra, egy csecsemővel utazó nőnek sem engedték meg,  hogy a mosdót használja, a hányózacskót ajánlották neki.

Fotó: AIRportal.hu

A légiutas-kísérők egyenként mondták el az utasoknak, hogy milyen alternatív módon tudnak megszabadulni biológiai végtermékeiktől. Erre a hányózacskókat, illetve palackokat ajánlották.

Amennyiben az összes mosdó meghibásodik egy járaton, úgy az előírásoknak megfelelően meg kell szakítani az utat és a legközelebbi repülőtéren le kell szállni. A Csendes-óceán kellős közepén azonban nem volt más választás, mint Kualáig utazni, az volt a legközelebbi repülőtér, több órányi repülésre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A landolás után kiderült, hogy a mosdók eldugultak, valamelyik utas egy pelenkát húzott le a vákuummal működő WC-n, ettől dugult el az egész rendszer.

A légitársaság elnézést kért az utasoktól és mindenkinek 30 ezer mérföldnyi hűségpontot adott.