Máltai források szerint az abu dzabi székhelyű Etihad Airways-zel tárgyal az Air Malta tulajdonosa, az állam arról, hogy részesedést szereznek az arabok a szigetország légitársaságában.

A ch-aviation a The Times of Malta napilap információira hivatkozva azt írta, magát megnevezni nem kívánó forrás szerint a kormány tárgyalt az arabokkal és hamarosan bejelentés várható az együttműködésről, de ennél több részlet nem derült ki.

A máltai légitársaság éppen átszervezés alatt van, hogy a 2012-es 78 millió eurós veszteséges működés után ismét rentábilissá váljon üzemelése. Az idén márciusban végződött pénzügyi évben még 16,4 milliós euró veszteséget termeltek, de az átalakításoknak köszönhetően 2016 márciusára 4 millióra csökkenhet a negatív mérleg.

Air Malta Airbus A320-as felszállás közben Ferihegyen. | © AIRportal.hu

Air Malta Airbus A320-as felszállás közben Ferihegyen.


Maria Micallef, az Air Malta vezérigazgatója korábban arról beszélt, mindegy, hogy költségeiket mekkora mértékben csökkentik, soha nem tudnak majd akkora nyomást gyakorolni például az üzemanyag-beszerző tárgyalásokon, mint a nagy légicégek. Emiatt soha nem lehetnek eléggé versenyképesek, az Air Maltának ezért mindenképpen szüksége van egy nagyobb partnerre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amennyiben az üzletet sikeresen lezárják az Air Malta lesz az Etihad ötödik európai partnere az Air Berlin, az Air Serbia, a Darwin Airline és az Alitalia után.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!