Az American Airlines szerint egyelőre nem tudni, hogy mi várható a nyári csúcsidőszak után az utasforgalomban, mivel továbbra is nagy a bizonytalanság, ezúttal az üzleti utasok visszatérése kapcsán.

A Flightglobal szerint Vasu Raja, az American Airlines értékesítési vezetője a Wolfe Research pénzügyi tanácsadó cég konferenciáján beszélt a közeljövő kilátásairól.

Elmondása szerint arra számítanak, hogy szeptembertől stagnál majd a kereslet, mert csökkenni fog az üdülőjáratok iránti igény.

Emellett az még nem világos, hogy az üzleti utasok mekkora mértékben térnek vissza.

AZ American Airlines Airbus A319-ese (Forrás: Wikimedia Commons)

Némi bizonyosságot csak az ad a légitársaságnak, hogy több céges ügyfele is jelezte, vissza kívánnak térni a szokásaikhoz, és a következő hetekben, hónapokban újra üzleti útra fogják küldeni alkalmazottaikat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A valós fellendülés mértékéről azonban egyelőre mindenki csak találgatni tud, és az sem könnyíti meg a helyzetet, hogy az USA több tagállama is eltérő utazási szabályokat alkalmaz a járvány miatt.

„Biztos, hogy valami más fog jönni ősszel, de hogy mennyire más, azt még senki nem tudja” – fogalmazott az értékesítési vezető. Szerinte ennek ellenére a légitársaságok, köztük az American Airlines is, „össze-vissza” növeli a kapacitását, van olyan útvonal, ahol folyamatosan bővítenek, van, ahol egyáltalán nem.

Korábbi kutatások szerint az interkontinentális járatok üzleti utazói fognak legutoljára visszatérni, a turisták előbb ülnek ismét repülőgépre.