Az amerikai Boeing repülőgépgyártó szerint a távol-keleti, ezen belül a csendes-óceáni térségnek 2300 új teherszállító repülőgépre lehet szüksége a következő húsz évben, ehhez az igényhez igazítaná termékpalettáját az everetti cég – írta elemzésében a Flightglobal légiközlekedési szaklap.

Az amerikai gyártó piackutatása azt mutatja, hogy a 2300 repülőből 850 új építésű, a többi viszont utasszállítóból átalakított lehet, ezért új programot indítanak a 737 Next Generation keskenytörzsű és a 777-200-as szélestörzsű gépeik teherszállítóvá alakítására.

Jim Edgar, a Boeing regionális igazgatója a Flightglobal cikke szerint azt mondta, hogy 2011 közepe óta stagnál az árufuvarozás, bár 2013-ban némi javulás mutatkozott, 1-1,5 százalékos emelkedést várnak. Várakozásai szerint a csendes-óceáni térség a többivel együtt fejlődésnek indul, és meg is haladja a régió bővülésének mértéke az átlagos szintet.

Kiemelte a kínai légi fuvarozókat, amelyek szintén nagyobb mértékű növekedésre számíthatnak piaci kapcsolataik miatt, és a belpiac növekedése is kedvezően befolyásolhatja a növekedési adatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!