Sajtóhírek szerint egy elsődleges vizsgálat megállapította, hogy bomba robbant az EgyptAir múlt csütörtökön eltűnt MS804-es, Párizs-Kairó járatának fedélzetén, ugyanakkor az értesülést az egyiptomi törvényszék vezetője cáfolta.

A légitársaság egyik A320-as repülőgépe. A kép illusztráció. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A légitársaság egyik A320-as repülőgépe. A kép illusztráció. (Fotó: AIRportal.hu)

Korábbi információk szerint a bomba robbanására a tengerből eddig kiemelt roncsdarabok, valamint a megtalált holttesteken lévő sérülések alapján következtettek. Az egyiptomi MENA állami hírügynökségnek viszont a törvényszék vezetője cáfolta az értesüléseket.

“Minden, amit ezzel a témával kapcsolatban közöltek hamisak és feltételezések, amelyek nem a Törvényszéki Hatóságtól származnak” – fogalmazott Hesham Abdelhamid az általa írt közleményben.

Korábban a szakértők a sajtóhírek szerint azért feltételezték, hogy bomba robbanhatott az Airbus A320-as fedélzetén, mert nem találtak egyetlen egyben lévő emberi testrészt sem.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egyiptom már tengeralattjárókkal is kutat a gép többi része, így a fekete dobozok után is. Szakértők szerint a kutatóknak még nagyjából 30 napjuk van arra, hogy megtalálják a fekete dobozokat, amelyek másodpercenként adnak ki hangjelzést, ezért a keresés ezen szakaszában mélytengeri mikrofonokat használnak.

Az Airbus szakemberei és francia balesetvizsgálók csütörtökön Kairóba érkeztek, hogy segítsék a kutatást, állításuk szerint az Airbus automatikus üzenetküldő rendszere (ACARS) füstöt érzékelt a kabinban közvetlenül a lezuhanás előtt és erről jelentést is küldött, azt viszont nem tudni (mivel az üzenet ezt nem tartalmazza), hogy mi volt a füst kiváltó oka.

A légitársaság MS804-es, Párizs-Kairó járatát teljesítő Airbus A320-as csütörtökre virradó éjjel tűnt el a radarernyőkről. A SU-GCC lajstromjelű repülőgép 66 emberrel, 56 utassal és 10 fős személyzettel a fedélzetén szerdán 23.09 órakor szállt fel Párizsból, és kairói idő szerint 2.45 órakor veszett nyoma. A hadsereg pénteken Alexandria városától 290 kilométerre északra találta meg a gép roncsait és holttesteket a Földközi-tengerben.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!