Kiürítették csütörtökön az Aeroflot orosz légitársaság egyik utasszállító repülőgépét a genfi nemzetközi repülőtéren, miután egy férfi azt állította, hogy pokolgép van a fedélzeten – közölte a genfi főügyész hivatala.

A hatóságok őrizetbe vették a férfit, aki a repülőtér egyik jegypénztáránál azzal fenyegetett, hogy pokolgép van az egyik repülőgépen.

„Az utasszállítót feltartóztatták, amely már a kifutópályán felszálláshoz készült. Az utasokat lekísérték, senki sem sérült meg” – olvasható a dokumentumban.

„Az ügyben vizsgálat indult” – tették hozzá a közleményben.

Az orosz légitársaság közleménye szerint a bombafenyegetés miatt a 2381-es számú, Moszkvába induló járatáról szállították le az utasokat, akik egy másik repülőgéppel folytathatják utazásukat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ügyészség szerint az őrizetbe vett ember egy orosz férfi. A gépet, amelyen 115-en utaztak volna, a rendőrség tűzszerész alakulata vizsgálta.

A csütörtöki incidens mindössze három hónappal azt követően történt, hogy egy nő hamis bombafenyegetést tett féltékenységből a félrelépő férje miatt és ezért a genfi repülőtéren fél napra magas készültségi fokot kellett elrendelni.

A nőt később három hónapnyi börtönre és 90 ezer svájci frank (25 millió forint) pénzbírságra ítélték a rendőrség idejének pocsékolása miatt.

Fotó a Twitterről

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!