Bővíti járatszámát és nagyobb gépeket is küld a nyári menetrendben Budapestre az Alitalia, és a társaság jobban kihasználná a Toszkánában, Szicíliában rejlő lehetőségeket.

Nagy Zsolt, a légitársaság magyarországi vezetője azt mondta, heti kilencről heti tízre növelték a járatszámot és reggeli járattal is jó csatlakozásokat kínálnak Rómából. Adataik szerint utasaik 75 százaléka point-to-point, az átszállók között pedig a belföldi városok közül Catania, Cagliari és Palermo, a nemzetközi piacon pedig Miami és New York a legkedveltebb.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


Maria Assunta Accili, Olaszország magyarországi nagykövete szerint Párizs után Budapest a második legnépszerűbb úticél az olaszok körében, a magyar főváros New Yorkot előzi meg. Közölte, hogy az agroturizmus fellendülőben van, mivel a magyarok általában nem a klasszikus turista célpontokat látogatják, hanem alternatív célokat választanak Olaszországban.

Kam Jandu, a Budapest Airport járatfejlesztési igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Olaszországba közel egymillió ember utazik a ferihegyi repülőtérről, ezzel Olaszország a harmadik legnagyobb fogadó ország Nagy-Britannia és Németország után. A légitársaság a nyári menetrendben 20 ezer székkel bővíti a budapesti kapacitásokat a tavaly nyári menetrendhez képest.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!