Új gyártócsarnok építésével bővíti nyírbátori repülőgép-alkatrészgyárát a német Diehl Cégcsoport, a létesítmény alapkövét pénteken helyezték el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város ipari parkjában.

Wolfgang Weggen, a konszern alelnöke, pénzügyi vezetője elmondta: a második üzemcsarnokkal a Diehl Aircabin Hungary Kft. nyírbátori gyárában 5500 négyzetméterrel növelik a termelői területet a jövő év közepéig és 280 új munkahelyet teremtenek.

A mintegy 3 milliárd forint értékű beruházás során a vasbeton-szerkezetű gyártócsarnok mellett irodaépületeket és parkolóhelyeket is kialakít a magyar kivitelező, a KÉSZ Építő Zrt.

A szabolcsi üzemet, amely a Diehl Aerosystems konszernrész öt vállalati egységének egyike, 2012-ben avatták fel. A jelenlegi, 3300 négyzetméteres repülőgép-alkatrészgyárban 270-en dolgoznak.

Az üzemben az Airbus repülőgépekhez, az A320-as és A330-as típusokhoz készítenek kabinelemeket. Az új csarnok jövő évi átadása után az A350, valamint az A380 repülőgéptípusokhoz is gyártanak majd alkatrészeket. A nyírbátori gyár árbevétele az idén várhatóan 15 millió euró – mintegy 4,5 milliárd forint – lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Udo Bosler, a Diehl Aircabin Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, a gyár vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a fejlesztés után a bevétel duplázódására számítanak, 30 millió eurón felüli éves forgalmat remélnek. A Diehl Cégcsoportnak világszerte 14 ezer alkalmazottja van. A Diehl Aerosystems konszernrésznek pedig 4900 munkatársa. Ennek a vállalati egységnek több mint egymilliárd euró az éves árbevétele.

A Diehl Aerosystems székhelye a Baden Württembergi-i Laupheimben található, és több fejlesztési és termelőegysége van Németországban. Ennek a világhálózatnak lett a tagja 2012-től Nyírbátor.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!