Az utasforgalom bővülésével zárták 2015-öt Európa legnagyobb diszkont légitársaságai, a Ryanair utasszáma átlépte a 100 milliót – derül ki a légitársaságok decemberi utasforgalmi statisztikáiból.

Fotó: London Heathrow Airport | © AIRportal.hu

Fotó: London Heathrow Airport

A Ryanair közlése szerint december 7,5 millió utast fuvaroztak, amely 25 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában mért 6 milliót, a járatok kihasználtsága pedig 3 százalékponttal 91 százalékra javult. Az ír diszkont légicég éves gördülő utasforgalma 101,4 millióra nőtt, közlésük szerint ezzel a Ryanair lett az első légitársaság a világon, amely nemzetközi forgalomban elérte a 100 milliós utasforgalmat.

Az angol easyJet 4,6 millióról 4,8 millióra növelte utasforgalmát decemberben az előző évhez viszonyítva, ez 4,6 százalékos növekménynek felel meg. A társaság járatainak kihasználtsága azonban hosszú idő után csökkent, 1,8 százalékponttal 86,6 százalékra mérséklődött ez a mutató.

A magyar kötődésű Wizz Air tájékoztatása szerint a 2014 decemberi 1,2 millióról idénre 1,5 millióra növelte utasai számát, és nőtt a járatok töltöttsége is, 0,8 százalékponttal 85,1 százalékra javult a kihasználtság. A légitársaság 12 havi gördülő adatot nem adott meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!