Jelentős esésben vannak a Wizz Air részvényei a londoni tőzsdén a Brexit eredménye óta, de a légitársaság egyelőre nem aggódik és kitartanak jelenlegi járathálózatuk mellett.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság részvényeinek értéke csak hétfőn 10 százalék körüli mínuszban volt, késő délután 1410 penny körül adták őket, míg a múlt héten még 2000 pennyt is adtak egy Wizz részvényért. Másfél évvel ezelőtt 1200 penny-n indult a kereskedés Londonban a magyar hátterű légitársaság bluechipjeivel.

Lapunk érdeklődésére, hogy a Wizz Air készült-e a Brexitre, illetve milyen hatásokkal számol, a légitársaság annyit közölt: az üzleti modell egyik fontos jellemzője, hogy figyelemmel követik a keresleti trendeket, és a kapacitásokat ennek megfelelően szervezik át.

Közölték továbbá: az európai és nemzetközi légiközlekedés szabályozásának előnyei bizonyítottak, az EU-n belüli és azon kívüli államok és gazdasági szereplők egyaránt prioritásként kezelik a nemzetközi utazás és kereskedelem szabadságának megőrzését és ápolását annak érdekében, hogy az utazási szolgáltatások alacsony költségek mellett nagy értéket teremtsenek úgy a fogyasztóknak mint a vállalatoknak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Versenytársai közül az easyJet korábban a tárgyalások felgyorsítását kezdeményezte, hogy minél előbb világosság váljon, milyen piaci körülmények között kell majd dolgoznia a légitársaságoknak. A British Airways anyavállalata, az International Airlines Group (IAG) már profitfigyelmeztetést adott ki, mivel arra számítanak, hogy nem teljesül az előzetesen számolt üzemi eredmény.