Brüsszelbe kerül az Eurowings hosszútávú járatokat üzemeltető központja, de a Brussels Airlines egyelőre megtartja saját hálózatát.

A ch-avition a társaságtól kapott tájékoztatásra hivatkozva azt írta, hogy mindkét divízió Eurowings néven működik tovább, az átalakítás ezen szakaszát 2019-ben kezdik meg.

Brüsszelben ezáltal egy a hosszútávú járatok teljesítésére koncentráló „tudásközpont” alakul meg, ahonnan a teljes cégcsoport hosszútávú járatait felügyelik és üzemeltetik. Emellett a Brussels Airlines kiterjeszti majd üzemét a francia és holland területekre is.

Thorsen Dirks, az Eurowings-csoport vezérigazgatója azt mondta, öt hónap múlva az Eurowings és a Brussels Airlines egy közös központot hoz létre Düsseldorfban a hosszútávú jártok bázisaként, az intra-európai műveleteket viszont Kölnből irányítják majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaságok azonban egyelőre megmaradnak, és mindkét cég üzemeltetni fogja rövid-és hosszútávú járatait is a brüsszeli, kölni, düsseldorfi és bécsi gyűjtő-elosztó központokból. Praktikusan tehát egyelőre két üzemeltetési központ alakul, ahonnan az üzemet irányítják.

A vezérigazgató azt hangsúlyozta, hogy ezzel a lépéssel tovább konszolidálják az egyébként – mint fogalmazott – szétszakadozott európai légipiacot.

A Brussels Airlines 2016-ban került teljes mértékben a Lufthansa-csoport fennhatósága alá, ekkor vásárolták meg a németek a cég fennmaradó 50 százalékát. Azóta viszont a Lufthansa nem nagyon tud mit kezdeni a belga légitársasággal. Korábbi tervek szerint teljesen integrálták volna az Eurowings-csoportba, de tiltakozások miatt úgy tűnik, erről letettek, és lassabb léptékben haladnak.