Sztrájk nehezíti a közlekedést csütörtökön több nagy német repülőtéren. A ver.di szakszervezeti szövetség a frankfurti, a müncheni, a köln-bonni, a düsseldorfi, a hamburgi, a hannoveri és a stuttgarti repülőtér földi kiszolgáló személyzetét szólította fel munkabeszüntetésre.

A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa hatszáz járatot törölt, köztük két Frankfurt és Budapest, és egy München és Budapest között közlekedő járatpárt. Késésekre és járatkimaradásokra számít a második legnagyobb német légitársaság, az Air Berlin is.

A repülőtéri alkalmazottak a közszolgálati dolgozók második hete tartó akciósorozatához csatlakoznak a figyelmeztető sztrájkkal. Csütörtökön tíz tartományban sztrájkolnak, több órára leáll a tömegközlekedés, zárva tartanak az önkormányzati hivatalok és szünetel a hulladékszállítás.

A szakszervezet egységesen 100 eurós fizetésemelést, és további 3,5 százalékos bérfejlesztést követel a közszolgálati szféra 2,1 millió dolgozójának. A bértárgyalások következő, harmadik fordulóját március 31-én tartják.

A Budapest Airport felhívása
Tisztelt Utasaink!

A ver.di német szakszervezeti szövetség március 27-én, csütörtökön sztrájkot hirdetett több nagy német repülőtéren, ami várhatóan budapesti járatokat is érint. A munkabeszüntetés többek között München, Frankfurt, Düsseldorf, Hamburg és Stuttgart repülőterein is tart a reggeli műszakban, legfeljebb 14:00 óráig.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa ezen az oldalon összesíti a jelenleg ismert törölt járatokat. Az utasainknak emellett azt javasoljuk, hogy mindenképp ellenőrizzék járatukat az automatikusan frissülő járatinformációs rendszerünkben.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!