Július 15-én állítja kereskedelmi forgalomba a Swiss első Bombardier CSeries 100-asát, azon a napon már Budapestre is repülnek az új típussal.

Fotó: Bombardier | © AIRportal.hu

Fotó: Bombardier

A légitársaságtól kapott tájékoztatás szerint a típus indító légitársasága július 15-én a Zürich-Párizs útvonalon veti be először legújabb szerzeményét, de az első célállomások között szerepel Manchester, Prága és Budapest is, majd augusztusban Varsó és Brüsszel, szeptemberben pedig Nizza, Stuttgart, Hannover, Milánó, Firenze és Bukarest kerül fel a CSeries térképére.

A légitársaság járatinformációs rendszere szerint a CSeries július 15-én érkezik Budapestre az esti, 19.05-kor landoló járattal, majd 17-én a reggeli, 8.55-kor landoló, illetve az esti járattal is az új típus érkezik majd Ferihegyre a tervek szerint.

A Swiss közleményében kitért arra is, hogy a jelenlegi előrejelzések szerint június végén vehetik át az első példányt, ezt követően fokozatosan váltják ki az Avrolinereket, és a Helvteic Airways Fokkereit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kiemelték továbbá, hogy az új regonális gép versenytársaihoz képest 50 százalékkal halkabb és 25 százalékkal kevesebb kerozinnal is beéri, ennek is köszönhetően évi 90 ezer tonnával csökkentheti a károsanyag-kibocsátást. Az új típus bevezetésével 150 új légiutas-kísérőre is szükség lesz – olvasható a Swiss közleményében.

Először szállt le ilyen típusú repülőgép Ferihegyen, ráadásul a gyár festésében. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Először szállt le ilyen típusú repülőgép Ferihegyen, ráadásul a gyár festésében. (Fotó: AIRportal.hu)


A Bombardier CS100-as március 10-én szállt le először Ferihegyen, akkor a Bombardier szakemberei útvonal-tesztelési program keretében jártak a ferihegyi repülőtéren.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!