Címlap Címkék Vezetőváltás

Címke: vezetőváltás

Távozik a Wizz Air elnöke

Távozik a Wizz Air Holdings éléről Robert Carey elnök és több fontos vezetői poszton is változás történik a légitársaságnál.

Tényleg a belgrádi reptér vezetője lett a Budapest Airport új vezérigazgatója

A több mint két évtizedes nemzetközi légiközlekedési tapasztalattal rendelkező François Bérisot lett a Liszt Ferenc reptér üzemeltetőjének vezérigazgatója a cég közleménye szerint.

Megvannak a Budapest Airport új vezetői

Felállt az új igazgatóság, a cég legfőbb vezetői pedig vélhetően a Vinci Airports részéről François Bérisot, a belgrádi repülőtér eddigi vezérigazgatója és Lorenzo Rebel, a Gatwick repülőtér pénzügyi vezérigazgató-helyettese lesznek.

Az EASA új vezetője a francia légiforgalmi szolgálattól érkezik

Április 1-től Florian Guillermet veszi át az uniós légügyi hatóság, az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség főigazgatói posztját.

Távozik a Budapest Airport általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettese

René Droese, a Budapest Airport általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettese 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól, a szakember a müncheni reptér egyik cégének ügyvezető igazgatója lesz.

Belebukott a botrányokba a Boeing három legfontosabb vezetője

Dave Calhoun vezérigazgató az év végével lemond posztjáról, a kereskedelmi repülőgépek üzletágának vezetőjét, Stan Dealt pedig azonnali hatállyal Stephanie Pope váltja, és távozik az igazgatótanács elnöke is.

Lecserélte a 737-es program vezetőjét a Boeing

Az amerikai gyártó azonnali hatállyal menesztette a 737-es program vezetőjét, aki a Rentonban működő üzem felsővezetői szerepét is ellátta.

Újragondolja a tervezett óriásrepteret az új lengyel kormány

A kabinet felülvizsgálja a CPK projektet, a fejlesztő vállalat teljes vezetését menesztette, a 2028-ra előirányzott megnyitást pedig irreálisnak tartja.

Elkaszálta a bíróság a Jetblue és a Spirit házasságát

A szövetségi bíróság az USA igazságügyi minisztériumának igazat adva blokkolta, hogy a Jetblue Airways megvegye a Spirit Airlinest.

Megszünteti hosszútávú járatait a Bamboo Airways

A vietnami légitársaság novembertől törli összes hosszútávú járatát, megválik Boeing 787-eseitől, ezentúl csak belföldi és dél-kelet ázsiai regionális útvonalakon repül majd.

Vezetőt vált a Qatar Airways

November elején távozik posztjától Akbar Al-Baker, a Qatar Airways-csoport vezérigazgatója, utódja a dohai Hamad repülőtér jelenlegi üzemeltetési vezérigazgató-helyettese, Badr Muhammad Al-Mír lesz.

Átszervezik az Airbus vezetését

Christian Scherer kereskedelmi vezérhelyettes lett az Airbus polgári repülőgép-üzletágának vezérigazgatója, ezzel a 2019 előtti struktúra áll vissza a vállalatnál.

Botrány a Qantasnál, azonnal távozott a vezér

A tervezett novemberi visszavonulása előtt két hónappal távozik Alan Joyce, miután az ausztrál fogyasztóvédelem vizsgálatot indított az utasok megtévesztését gyanítva.

Hosszú idő után megnevezte új vezetőjét a LOT

A lengyel nemzeti légitársaság élére Michał Fijoł korábbi kereskedelmi vezetőt nevezték ki, közel fél évvel azután, hogy decemberben visszahívták Rafał Milczarski egykori elnök-vezérigazgatót.

Kam Jandu: Forgalombővülés, fejlesztések és fenntarthatóság a Budapest Airport fókuszában

A transzatlanti és ázsiai hosszútávú járatok újraindítása mellett számos európai úti cél a kínálatba történő visszatérésén dolgozik a Budapest Airport, a vállalat új vezérigazgatója, Kam Jandu a forgalom bővítését, a repülőtéri infrastruktúra fejlesztését és a fenntarthatóságot sorolta legfőbb céljai közé.

Bogáts Balázs lett a Budapest Airport kereskedelmi vezérhelyettese

Kereskedelmi vezérigazgató-helyettessé léptette elő Bogáts Balázst a magyar főváros légikikötőjének üzemeltetője.

Megvan a Qantas új vezetője

Az ausztrál légitársasági csoport bejelentette, hogy Vanessa Hudson pénzügyi vezérigazgató-helyettes váltja a novemberben távozó Alan Joyce vezérigazgatót.

Májustól Kam Jandu a Budapest Airport új vezérigazgatója

Május 1-jétől Kam Jandu veszi át a Budapest Airport Zrt. vezetését a Kanadába távozó Chris Dinsdale-től.

Volt osztrák minisztert és az Eurocontrol korábbi vezetőjét is leigazolta a Ryanair

Eamonn Brennan, az ír légügyi hatóság és az Eurocontrol korábbi vezetője, valamint Elisabeth Köstinger volt osztrák miniszter is csatlakozott az ír fapados igazgatótanácsához.

Újra nyereséges lett a TAP Air Portugal

A szerkezetátalakítási terv végrehajtása utáni első teljes évben újra profitot termelt a portugál légitársaság, 2017 óta először sikerült ezt elérnie.

Július végén távozik a Budapest Airport vezérigazgatója

Chris Dinsdale augusztustól a Calgary Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjénrk elnök-vezérigazgatói posztját tölti majd be Kanadában.

A Lufthansa-csoporttól igazolt új vezért a Condor

Peter Gerber veszi át a német szabadidős légitársaság vezérigazgatói feladatait, a szakember a Lufthansa-csoporthoz tartozó Brussels Airlinestól érkezik.

Vezetőváltás a debreceni repülőtér élén

Január 1-től Király Tamás lett a debreceni repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője.

Tovább csökkenti az utasszám-limitet Schiphol, távozik a vezérigazgató

Az amszterdami repülőtér október végéig további 18 százalékkal csökkenti a naponta kezelt utasok számát, a hét eleji újabb káosz után lemondott posztjáról a repülőtér vezérigazgatója.

Fogyasztóvédelmi eljárás indult a Wizz Airrel szemben

A légitársaság ellen az elmúlt időszakban megszaporodott, járattörlésekkel, késésekkel és ügyfélkezeléssel kapcsolatos panaszok, a médiában is nagy visszhangot kapott esetek miatt vizsgálódik a hatóság.
Hirdetés
Translate »