Tovább emelkedett tavaly a prágai Václav Havel nemzetközi repülőtér utasforgalma, a Letiste Praha állami részvénytársaság pénteki közleménye szerint 2015-ben 12,03 millió utas vette igénybe a repülőteret, 7,9 százalékkal több, mint 2014-ben.

Fotó: Prague Airport | © AIRportal.hu

Fotó: Prague Airport

Az utóbbi évtizedben ez a legnagyobb éves szintű növekedés. 2014-ben 1,6 százalékkal nőtt az utasforgalom.

A repülőteret üzemeltető társaság szerint az utasszám növekedése elsősorban azoknak a különféle kedvezményes programoknak köszönhető, amelyet a légitársaságoknak nyújtottak szolgáltatásaik bővítéséért.

Mindezek következtében tavaly 27 új járatot indítottak a légitársaságok Prágából és a cseh légiközlekedési piacra nyolc új cég érkezett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Václav Havel nemzetközi repülőteret tavaly 64 légitársaság használta, tízzel több, mint egy éve. Prágának tavaly összesen 141 várossal volt rendszeres légi összeköttetése, szemben az előző évi 118-cal.

A legtöbb utas Prágából Nagy-Britanniába, Németországba, Olaszországba, Oroszországba és Franciaországba repült.

Václav Rehor, a Cesky Aeroholding részvénytársaság igazgatótanácsának elnöke azt mondta, hogy a prágai repülőtér az idén éves szinten az utasforgalom mintegy 5 százalékos emelkedésével számol. “Amennyiben nem jönnek közbe váratlan problémák, minden esélyünk megvan arra, hogy az idei évet rekord utasforgalommal zárjuk” – mondta.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!