Lecseréli az Amerikai Légierő (USAF) a korosodó Air Force One gépet, a haderő a Boeinggel kötött szerződést, az új kormánygép egy 747-8-as lesz.

 | © AIRportal.hu

Az USAF tájékoztatása szerint a szerződés aláírása után még egyeztetnek a részletekről, egyebek mellett arról, hogy hogyan kell átalakítani az új Jumbo Jetet, hogy megfeleljen az igényeknek, majd később, a berepülési programban is együttműködnek a felek. A tervek szerint 30 éves ciklusra fejlesztenék ki a gépet.

A fejlesztés során prioritást kapott a költséghatékonyság, a légierő próbálja a legjobb megoldást a legolcsóbban kihozni az üzletből, mivel adófizetői pénzekről van szó.

Sajtóértesülések szerint a gépnek ellen kell állnia különböző típusú támadásoknak, egyebek mellett elektromágneses impulzusoknak, és képesnek kell lennie infravörös jelek érzékelésére, amelyek akár hőkövető rakétákból is származhatnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jelenlegi flotta két tagja internetes adatbázisok szerint 1990-ben állt szolgálatba.

A jelenleg szolgálatban lévő egyik VC-25-ös, a Rushmore-hely amerikai nemzeti emlékhely felett repülve. (Fotó: US Air Force) | © AIRportal.hu

A jelenleg szolgálatban lévő egyik VC-25-ös, a Rushmore-hely amerikai nemzeti emlékhely felett repülve.
(Fotó: US Air Force)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!