Csökkenti flottája méretét az American Airlines 2016-ban, a tervek szerint 37 darabbal kevesebb gépet üzemeltetnek majd az év végéig az előző évihez képest. A januári elképzelések szerint 55 új gép érkezik a flottába és 90-et vonnak ki, év végére 909 darab repülő maradhat a flottában.

A társaság közlése szerint A320 típuscsaládba tartozó gépeik száma hússzal emelkedik majd: négy A320-ast kivonnak és 24 A321-est forgalomba állítanak. Az A330-asok számában nem várható változás, sem kivonás, sem új gép érkezése nincs tervezve.

A Boeingek közül a 737-800-asok létszáma 266-ról 284-re emelkedik, a 757-esek közül 13-at, a 767-esekből pedig 14-et kivonnak, a triplahetesek száma nem változik, és négy-négy új 8-as és 9-es Dreamlinert vesznek át a gyártótól.

Az MD-80-asok szépen lassan kikopnak a flottából. (Fotó: American Airlines) | © AIRportal.hu

Az MD-80-asok szépen lassan kikopnak a flottából. (Fotó: American Airlines)


A legnagyobb mértékben az öregecske McDonell Douglas MD-80-asok számát csökkenti az amerikai légitársaság: összesen 61 távozik a flottából, év végére 36 darab maradhat belőlük. Az Embraereknél nem várható változás, míg a Canadair flotta mérete húsz géppel bővül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gépek számának csökkentése még így is marginális, a texasi székhelyű légicég várhatóan így is megőrzi a flottaméret alapján a világ legnagyobb légitársasága címet.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!