Az USA elektronikus beutazási engedélyének igénylési díja 14 dollárról 21 dollárra emelkedik.

Az Egyesült Államok vízummentességi programja 40 ország, közöttük Magyarország állampolgárai számára teszi lehetővé, hogy egyszerűsített módon lépjenek be, akkor, ha turisztikai vagy üzleti céllal legfeljebb 90 napra érkeznek. Az ESTA ennek az online rendszere (Electronic System for Travel Authorization), amelyet a Vám- és Határőrség (CBP) fejlesztett ki az utazók előszűrésére.

Az ESTA legnagyobb előnye az, hogy pár perc alatt elvégezhető az igénylés folyamata, az eredmény általában fél óra alatt megérkezik, tehát mentesít a hosszadalmas vízumprocedúra alól.

Érvényes ESTA-engedély (avagy vízum) nélkül már az Egyesült Államokba tartó repülőgépre sem engedik felszállni az utasokat.

Az ESTA hivatalos igénylési oldala

Az árváltozás május 26-án érvénybe lép, ekkortól 14 helyett 21 dollárt kell az igényléskor online befizetnie az utasnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új díj, amely egy 4 dolláros működési díjat is tartalmaz, 2027 szeptemberéig biztosan érvényben lesz. Az ESTA díja egyébként 7 éve, 2015 óta nem emelkedett.

Fontos, hogy az ESTA-kérelmet az erre szolgáló hivatalos oldalon kell intézni, és érdemes elkerülni az igénylésben segítséget ígérő, közvetítő vagy csaló oldalakat, amelyek a legtöbb esetben jóval drágábban kínálják a beutazási engedély megigénylését, sőt egyes esetekben a személyes vagy kártyaadataink is rossz kezekbe kerülhetnek.