Drónérzékelő rendszert tesztel több minisztériummal együtt az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) a New York-John F. Kennedy repülőtéren, hogy szigorítani tudják a szabályozást és biztonságosabb környezetet garantáljanak a forgalmas repülőtereknek.

Fotó: DJI | © AIRportal.hu

Fotó: DJI

Az FAA közleménye szerint kormányzati és iparági partnereikkel azért kezdték el a területet kutatni, mert egyre több jelzés érkezett hozzájuk a forgalmas repülőterek közelében észlelt drónokról.

A legutóbbi tesztekben a JFK repülőtéren a Központi Nyomozó Iroda (FBI) egyik rendszerét tesztelték kereskedelmi repülőtéri környezetben öt különböző drónnal negyven különféle tesztet végeztek el a Belbiztonsági, illetve az Igazságügyi Minisztériummal együtt. A nyomozó iroda, illetve a belbiztonsági tárca azért vesz részt a tesztelésekben, mert szigorítani szeretnék a drónhasználat szabályait, ehhez pedig szükségük van egy felderítő eszközre.

Arról az FAA nem adott tájékoztatást, hogy pontosan milyen teszteket hajtottak végre, ezek eredményei jelenleg értékelés alatt vannak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Egyesült Államokban december 21-ével kötelező regisztrálni a 2,5 és 25 kilogramm közötti drónokat, az online regisztrációt követően a tulajdonosok egyedi azonosító számot, és egy tanúsítványt kapnak, utóbbi a jármű jogos birtoklását igazolja, az azonosító számot pedig el kell helyezni a drónon is.

Azok, akik hobbiból használják az eszközt elég egyszer regisztrálniuk, és mindegyikre ugyanazt a “lajstromszámot” kell ragasztani, regisztrációjuk három évig érvényes.

A vezető nélküli eszközök már számos alkalommal veszélyeztették a fel-, vagy leszálló légi forgalmat, áprilisban a British Airways egyik Airbus A320-asa neki is ütközött egynek Heathrow repülőterén.

Az FAA adatai szerint csak tavaly több száz esetben veszélyeztették a légi közlekedést a távirányítású eszközök.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!