Az easyJet régióvezetője szerint Budapestet járatsűrítésekkel jobban be kell kapcsolni az angol diszkont légitársaság hálózatába, de jelentős lépéseket ezért egyelőre nem tesznek.

Az easyJet 250. Airbus A320-as családba tartozó gépe a speciális, ezt ünneplő festéssel. | © AIRportal.hu

Az easyJet 250. Airbus A320-as családba tartozó gépe a speciális, ezt ünneplő festéssel.

Thomas Haagensen Londonban sajtótájékoztatón azt mondta, ezt a légitársaság elsősorban a jelenlegi járatok sűrítésével szeretné elérni.

Nem tervezik, hogy Budapesten bázist nyissanak, és új városokat sem tennének elérhetővé a magyar fővárosból.

Ennek oka a régióvezető szerint az, hogy adataik azt mutatják: a járatokon többnyire a beutazó forgalom több, a kiutazó pedig kevesebb, de konkrét számokat nem mondott.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az easyJet kedden ünnepelte fennállása 20. születésnapját. A lutoni bázison tartott sajtótájékoztatón Carolyn McCall, a cég vezérigazgatója további európai terveikről azt mondta, középtávon nem számolnak a hosszútávú diszkont járatok elindításával, mert üzleti modelljük az Európán belüli utazásokra alapul.

Az angol diszkont légitársaság jelenleg 26 bázisról 788 útvonalat üzemeltet 31 országba 242 darabos Airbus flottájával. Tavaly 68 millióan utaztak a légitársasággal, üzemi eredményük 581 millió angol font volt.

Az easyJet 20. születésnapján megrendezett eseményen a légitársaság egy különleges festésű repülőgépet is leleplezett. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az easyJet 20. születésnapján megrendezett eseményen a légitársaság egy különleges festésű repülőgépet is leleplezett. (Fotó: AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!