Egyiptom hivatalosan is elismerte, hogy terroristák miatt zuhant le tavaly október 31-én az orosz Metrojet Airbus A321-ese útban Szentpétervár felé.

Az Arabian Aerospace hírportál beszámolója szerint erről Abdel Fattáh al-Szíszí egyiptomi elnök beszélt.

A Metrojet Airbus A321-ese nem sokkal a Sharm-el Sejkből való felszállást követően lezuhant a Sínai-félsziget fölött, a katasztrófában 227-en vesztették életüket. Nem sokkal később az Iszlám Állam sínai félszigeti szárnya magára vállalta a terrorcselekményt, Egyiptom azonban vélhetően a turizmust védve következetesen cáfolta, hogy terrortámadás történt volna.

A balesetet szenvedett EI-ETJ lajstromjelű repülőgép még a korábbi TUI.ru festésében, 2012. augusztusában, Pulában. A repülőgépről 2014-ben került le a TUI utazási iroda festése, mikor a Metrojet légitársaság színeibe festették át. A repülőgép festése 2015-ben ismét megújult, ekkor a Metrojet modernizált festését kapta meg. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A balesetet szenvedett EI-ETJ lajstromjelű repülőgép még a korábbi TUI.ru festésében, 2012. augusztusában, Pulában. A repülőgépről 2014-ben került le a TUI utazási iroda festése, mikor a Metrojet légitársaság színeibe festették át. A repülőgép festése 2015-ben ismét megújult, ekkor a Metrojet modernizált festését kapta meg.
(Fotó: AIRportal.hu)


A balesetet követően a Metrojet a kereslet zuhanása miatt felfüggesztette működését, december elején azt közölték a sajtóval, hogy az átszervezések után folytatják tevékenységüket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!