Több mint egymilliárd forintból fejleszti oktatási és képzési infrastruktúráját a Nyíregyházi Egyetem, a beruházással a karok eszközparkját bővíti, illetve a pilótaképzést segítő repülőgép-szimulátort vásárol a felsőoktatási intézmény.

A 2026-ig tartó, az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) által támogatott projekt részeként fejlesztik az egyetem teljes informatikai rendszerét, bővítik a külső internetkapcsolatot és oktatásmódszertani laborokat alakítanak ki, amelyek a hallgatók műszaki és vállalkozói készségeinek kibontakozását segítik – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

A high-tech-, a testnevelés- és a fotólaborok mellett animációs műteremet, média stúdiót és egy fejlesztő labort is kialakítanak a hátrányos helyzetű hallgatók tanulásának segítésére.

A program tartalmazza egy korszerűen felszerelt, digitalizált oktatóközpont kiépítését és az egyetemi tangazdaságba szánt eszközök vásárlását, emellett kibővítik a programtervező informatikus alapszak magyar és angol nyelvű távoktatási tananyagát.

A százszázalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatásból a régebbi berendezés mellé egy új, Simnest Airbus A320 szimulátort vásárol a Nyíregyházi Egyetem.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új eszköz az egyetemen zajló hivatásos repülőgép-vezetők képzését segíti angol és magyar nyelven – olvasható a közleményben.

Forrás: Simnest Aviation