Egyszerre szerelt le a British Airwaystől a héten egy ikerpár, akik fél óra eltéréssel születtek. Most fél perc differenciával, de egyszerre vonultak nyugdíjba.

Jeremy és Nick Hart 30 perc különbséggel jött a világra, az utolsó öt évüket mindketten a British Airwaysnél töltötték kapitányként. A Telegraph cikke szerint hatvanadik születésnapjukon együtt vonultak nyugdíjba úgy, hogy utolsó járataik fél perc különbséggel landoltak a londoni repülőtéren.

“Ez egy tökéletes végszó” – fogalmazott Jeremy Hart arra reagálva, hogy szinte egyszerre sikerült mindkettejüknek landolni. Azt mondta, testvérével soha nem rivalizáltak a karrierjük során és mindig támogatták egymást. Az AP-nek nyilatkozva közölte még: összesen két és fél évet töltött a levegőben, ennek jelentős részét a Heathrow fölött várakozva töltötte.

Jeremy Hart 1987-ben csatlakozott a British Airwayshez, testvére, Nick 2012-ben csatlakozott a légitársasághoz, miután addigi munkahelyét, a British Midlandet felvásárolta a BA.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nick Hart a landolás után azt mondta, 28 évig teljesített rövidtávú járatokat, ezidő alatt mintegy 11 ezer járaton szolgált pilótaként és 1,2 millió utast szállított.

Bár kétpetéjű ikrek, ehhez képest nagyon hasonlítanak egymásra mind fizikumban, mind hangban, ezért sokszor összekeverték őket. Nick azt mondta, testvére sokáig nem is említette a British Airwaysnél, hogy van egy ikertestvére, aki a British Midlandnél dolgozik. Egyszer Jeremy elé állt Nick kollégája és ráförmedt, hogy BA-s létére miért hordja a Midland egyenruháját.

 

 

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!