Az orosz kormány eladja a Seremetyevo Nemzetközi Repülőtér teljes állami részesedését, a 83,04 százalékos állami tulajdonhányad értékesítésében a Deutsche Bank segédkezhet a vagyonügynökség által a napokban kiírt pályázat szerint.

Az orosz kormány már évekkel ezelőtt elhatározta számos állami cég részbeni, vagy teljes eladását, hogy ezzel is mérsékeljék a költségvetés hiányát. A kormány tavaly április végén hagyta jóvá legújabb privatizációs tervét, amely a részvénycsomagok eladásából 1700 milliárd rubel (csaknem 11 ezer milliárd forint) bevételt irányzott elő 2016-ig.

Olga Gyergunova, az orosz állami vagyonügynökség vezetője még márciusban azt mondta, hogy az idén tervezik részben magánosítani egyebek között az Aeroflot légiközlekedési céget, a Szovkomflot kereskedelmi hajózási társaságot, és az olajipari Rosznyefty vállalatot.

Egyelőre nem látott napvilágot hivatalos közlés arról, hogy a nemzetközi repülőtér állami részesedését mikor értékesítik és milyen formában, de az már igen, hogy a repülőtér 8,9 százaléka továbbra is az Aeroflot orosz légitársaságé, további mintegy 9 százaléka két orosz banké marad.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!