A JP Humbert aukciós ház aukcióra dob egy olyan Concorde orrkúpot, amiről úgy tudni, soha nem használták.

Az airlive információi szerint a 3,35 méter magas, és 1,35 méter átmérőjű orrkúpot február 22-n fogják elárvezerni. Amitől nagyon érdekes ez az alkatrész, és amiért egy halom pénzt remél az aukciós ház az az, hogy információk szerint ez az egyetlen olyan orrkúp, amelyet nem használtak fel egyetlen, a 70-es években épített szuperszónikus géphez sem.

A northhampshiri JP Humbert arra számít, hogy az alkatrész 63 és 84 ezer dollár (16-21 millió forint) között kel majd el. Az aukciós ház közlése szerint bár nem egy olcsó tárgyról van szó, viszont ennél exkluzívabb is ikonikus alkatrészre elég nehezen lehetne szert tenni.

De, aki szeretne magának egy kicsit olcsóbban Concorde alkatrészt venni, az megtalálhatja a számításait, mivel ugyanezen az aukción két másik alkatrészt is meghirdettek. Az egyik a British Airways flottájában az első kereskedelmi repülést végrehajtó gép fedélzetéről megszerzett menükártya, amelyért az eladója 560-840 dollár (140-220 ezer forint) közötti árat remél. Akinek ez is drága, az lecsaphat egy 40×40 centiméteres fotóra is lecsaphat, amelyet Mike Bannister és Adrian Meredith korábbi Concorde pilóták írtak alá. Ennek ára 56 és 90 dollár (14-22 ezer forint) között várható.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nem ez az első eset, amikor Concorde alkatrészeket adnak el brit aukciós házakon keresztül, két évvel ezelőtt ezer darab régi, a Concorde-hoz köthető műszert adtak el a csavaroktól elkezdve a pilótafülkéből származó műszerig.