Közel hároméves késéssel 2019-ben már nagy eséllyel megkezdheti működését a pakisztáni start-up légitársaság, az Air Sial.

A cég üzemelésének elindítását az ország miniszterelnöke, Imran Khan hivatalosan is jóváhagyta a helyi Dawn TV értesülései szerint. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a légitársaság megfelel az előírásoknak, az engedélyeket még meg kell igényelniük a hatóságtól.

A start-up légitársaság az ország észak-keleti részén lévő Sialkot város gazdasági és ipari kamarájának tulajdonában áll, üzemelésének elindítását eredetileg 2016 végére tervezték.

Látványterv a légitársaság festéséről (Forrás: Air Sial)

A tervek három év alatt sem változtak, a fő bázis Sialkot reptere lesz, és a légitársaság szoros együttműködést szeretne kialakítani a helyi vállalkozásokkal.

Az üzleti modellről további részleteket nem hoztak nyilvánosságra, így nem tudni, hagyományos hálózatos, avagy diszkont működési modellről volna-e szó. Emellett konkrét célállomásokat sem jelentettek még be.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A flottát kezdetben három Airbus A320ceo típusú gép alkotja majd.

Amennyiben sikeres lesz, az Air Sial jelentős forgalomnövekedést generálhat bázisrepterén, ahol jelenleg mindössze heti ötvennégy járat van, amelyek főleg az öböl-menti országokkal, valamint a huszonötmilliós népességű Karacsival kötik össze – írja a CH Aviation.

Január 19-én indult el a város első nemzetközi légi kapcsolata, a Pakistan International Airlines (PIA) járata Párizs CDG-re, amely egy Barcelona érintésével közlekedik majd.