Csütörtök délelőtt az előzetes terveknek megfelelően elpróbálták az augusztus 20-i légi parádé egyéni bemutatóit a Magyar Honvédség helikopterei a Duna Lánchíd és Margit híd közötti szakasza felett. 

A programban az állami ünnepen 3 helikoptertípus egyéni bemutatója szerepel: Eurocopter AS-350, Mil Mi-24 és Airbus H145M. Augusztus 12-én délelőtt minden gép és személyzete kétszer egymás után hajtotta végre a tervezett manővereket a kijelölt légtérben.

Augusztus 20-án az érdeklődők a Duna ugyanezen szakasza felett 9 órától láthatják a teljes légi programot, amelynek nem csak az egyéni bemutatók, hanem kötelékben végrehajtott áthúzások is részét képezik.

Az utasszállító gépek – a Falcon és az A319-es Airbus – szintén bemutatkoznak, de persze a levegőben lesznek a Gripenek is.

Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka a közmédiának csütörtökön azt nyilatkozta, hogy meglepetéssel ugyancsak készül a Magyar Honvédség az idei augusztus 20-ai budapesti légi parádéra. „Olyat is lehet majd látni a Duna felett, amit Magyarországon magyar géppel még nem láthattak az emberek” – tette hozzá.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Galéria a helikopterek gyakorlórepüléséről