A finn erdők hangulatát és nyugalmát idéző pihenőhelyet tervez nyitni Helsinki repülőtere, amely csökkentheti a légi utazás miatt egyesekben kialakuló stresszt. 

Erdei környezetet teremtenek Helsinki repterén (forrás: Metsä / Skogen)

Számos tanulmány állítja, hogy a természetben töltött idő jó hatással van az ember közérzetére, az erdei séta pedig bizonyítottan csökkenti a stresszt. 

A Finavia reptérüzemeltető a Metsä/Skogen nevű vállalattal együttműködve pihentető természetközeli élményt nyújt az utasoknak Helsinki repülőterén, amellyel ellensúlyozná a reptér nyugtalan környezetéből fakadó feszültséget.

A pihenőhelyen egy bolt és egy “Gomba bár” (Mushroom Bar) kap helyet, emellett különböző élményprogramokat is kínálnak az utasoknak, mint például erdei virtuális túra.

A boltban fenntartható anyagokból készült, környezetbarát termékeket árulnak majd, emellett a finn erdei ízek széles skáláját is meg lehet kóstolni. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

“A Metsä/Skogen célja az, hogy megtanítsa az embereket, hogyan lehet stresszmentes életet élni. Tervezőkkel, környezetvédőkkel és egészségügyi szakemberekkel együttműködve olyan koncepciót hoztunk létre, amelynek központjában az emberek jóléte és a természet áll. A természet hangjainak, illatainak és ízeinek összhangja által teremtettük meg a legautentikusabb finn erdei élményt, amely segít az embereknek megnyugodni egy mozgalmas nap közepén, és egyedi betekintést nyújt a finn természetbe” – jelentette ki Carita Peltonen, a vállalat vezérigazgatója.

A Metsä/Skogen pihenőhelyét a tervek szerint ez év májusában nyitják meg.