Érdeklődik a Wizz Air iránt az International Airlines Group, de emellett másik két légitársaságban is részesedést vásárolnának – írta iparági forrásokra hivatkozva a The Telegraph.

Értesüléseik szerint a British Airways, az Iberia, az Aer Lingus és a diszkont Vueling tulajdonosa codeshare megállapodásról tárgyal a China Eastern és a China Southern kínai légitársaságokkal, valamint részesedést vásárlását is vizsgálja a Norwegian Air Shuttle-ben és a Monarch Airlines-ban is a Wizz Air mellett.

A Telegraph azzal kapcsolatban jelentett meg cikket a témában, hogy a Qatar Airways a múlt héten 15 százalékra növelte részesedését az IAG-ben, és többen árgus szemekkel néznek az ügyletre. Elemzők szerint ugyanis könnyen bekerülhet az IAG igazgatóságába is, de a dohai légitársaság szándékai nem tisztázottak.

Vajon beleférhet a portfolióba a Vueling mellé még egy diszkont? (Grafika: IAG) | © AIRportal.hu

Vajon beleférhet a portfolióba a Vueling mellé még egy diszkont? (Grafika: IAG)


Willie Walsh, az IAG vezérigazgatója a Flightglobalnak adott, a napokban megjelent interjújában arról beszélt, hogy több légitársaság is érdekesnek tűnik a cégcsoport számára. Hozzátette, nincs konkrét ügy, amiért küzdeni kezdtek, de további konszolidációra lehet számítani az európai piacon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Norwegiant viszont név szerint is megemlítette, mint mondta, üzleti modelljük kiváló és van már némi informális kapcsolatuk is: a régebben pilótaként szolgáló Björn Kjos vezérigazgatóval baráti viszonyt ápolnak, és az IAG támogatta a Norshuttle-t az amerikai repülési jogok megszerzésében.

Az üggyel kapcsolatban lapunk megkereste a Wizz Airt, a légitársaság későbbre ígért reagálást.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!