Ezer fontra, nagyjából 400 ezer forintra büntettek egy férfit, mert nem volt hajlandó repülő üzemmódba tenni mobiltelefonját egy Flybe járaton.

A Daily Mail cikke szerint a 32 éves cornwalli férfi Amszterdamból utazott Exeterbe a brit légitársaság egyik Embraerével még tavaly decemberben, amikor a légiutas-kísérők megkérték, hogy telefonját állítsa repülő üzemmódba.

A férfi azonban ahelyett, hogy a szabályoknak megfelelően cselekedett volna felidegesítette magát a helyzeten és több utastársának elmondása szerint is fenyegetőzni kezdett az egyik női utaskísérővel.

A Flybe szóvivője a napilapnak azt mondta, a férfit 500 fontra büntették, mert megtagadta a kapitány utasítását és további 500 font bírságot kapott a fenyegetőzésért. A légitársaság zéró toleranciát hirdetett az erőszakos cselekedetekkel szemben, mert azok veszélyeztethetik a többi utas és a személyzet biztonságát – magyarázta a szóvivő.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) 2013 decemberében terjesztette ki a mobiltelefonok használatát a repülőgépen igazodva ezzel a gyakorlathoz. Addig ugyanis a fel- és leszállás idejére ki kellett kapcsolni a telefonokat, ezt azonban vajmi kevesen tették meg.

Az új iránymutatás kimondta, hogy már a repülés minden szakaszában használhatóak az elektronikus eszközök, ha azok képesek repülő üzemmódban, vagyis adattovábbítás nélkül üzemelni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!