A Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) számításai szerint évi hétmillió drónt adhatnak el az Egyesült Államokban, de ami ennél is aggasztóbb, hogy jelentősen megnőtt a repülőterek közelében észlelt vezető nélküli repülő eszközös száma.

Az FAA korábban még arra számított, hogy 25 ezer lesz az éves eladási szám 2020-ban, de már 2016-ra is 1,9 millió szabadidős jellegű drón megvásárlását prognosztizálja. A március végén kiadott elemzés szerint 2020-ra ez a szám 7 millióra kúszik fel úgy, hogy 4,3 millió eszközt szabadidős tevékenység céljából vehetnek meg, a többi pedig kereskedelmi célú vétel lehet.

Fotó: DJI | © AIRportal.hu

Fotó: DJI


Ugyanebben az elemzésében az FAA jelezte, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett a repülőterek közelében észlelt drónok száma. Tavaly augusztus és idén január között a pilóták, vagy légiforgalmi irányítók összesen 583 esetet jelentettek. Legutóbb a JetBlue Airbus A320-asához került közel egy drón megközelítés közben New Yorkban, de január végén egy 500 lábas magasságon lévő drón egy épp leszálló Americal Airlines 737-es útját keresztezte.

A légügyi hatóság tavaly év végén kötelezővé tették a vezető nélküli repülő eszközök regisztrációját, legfrissebb adataik szerint eddig 406 ezren regisztráltak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!