Fél év alatt 17 darab regionális repülőgépet vesz át a portugál TAP légitársaság, a flottába nyolc turbólégcsavaros ATR 72-es és kilenc Embraer 190-es érkezik júliusig, amelyek új márkanév alatt, a TAP Expressnél repülnek majd – közölte lapunkkal a légitársaság.

Amellett, hogy a flotta az új típusokkal hatékonyabb lesz, segítségükkel 47 százalékkal tudják növelni a székkínálatot és a kerozinfogyasztás csökkenésével kevesebb károsanyag is kerül a levegőbe.

A regionális gépekkel új brandet is bevezetnek, a TAP Express a Portugália, PGA Airlines-t váltja majd, és megnyitják a Porto-Lisszabon útvonalat is, amelyen óránként közlekednek majd a járatok.

Ezen kívül a TAP a nyári menetrend érvénybe lépésétől, március 27-től frekvenciát növel európai, brazil, észak-amerikai és afrikai útvonalain is, arról azonban egyelőre nincsenek információink, hogy a budapesti járatokat érinti-e a sűrítés.

A TAP közleményében kitért arra is, hogy 53 új gépre adtak le az elmúlt időszakban rendelést, 60 millió euróból újítják fel a gépek kabinját és 11 millió eurót szánnak 12 Airbus A320-típuscsaládba tartozó gép sharkletekkel való felszerelésére.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!