Felfüggesztette működését az orosz Metrojet, miután egyiptomi és törökországi útvonalat is be kellett szüntetnie, az alkalmazottakat fizetett szabadságra küldték.

Az orosz Vedomosztyi napilapnak Szvetlana Jakovleva, a légitársaság szóvivője azt mondta, egyelőre nem tudni, hogy mikor indulhatnak újra a járatok, jelenleg azon dolgoznak, hogy új célállomásokkal új menetrendet alakítsanak ki.

A légitársaság Airbus A321-ese 224 emberrel a fedélzetén október 31-én zuhant le fél órával az után, hogy felszállt Sharm el Sejk repülőteréről. A gép a 7K-9268-as járatot teljesítette Szentpétervárra, a vizsgálatok kiderítették, hogy a fedélzeten történt robbanás okozta a lezuhanását. A légitársaságnak a török útvonalakat az Oroszország által kirótt gazdasági szankciók miatt kellett felfüggesztenie.

A balesetet szenvedett EI-ETJ lajstromjelű repülőgép még a korábbi TUI.ru festésében, 2012. augusztusában, Pulában. A repülőgépről 2014-ben került le a TUI utazási iroda festése, mikor a Metrojet légitársaság színeibe festették át. A repülőgép festése 2015-ben ismét megújult, ekkor a Metrojet modernizált festését kapta meg. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A balesetet szenvedett EI-ETJ lajstromjelű repülőgép még a korábbi TUI.ru festésében, 2012. augusztusában, Pulában. A repülőgépről 2014-ben került le a TUI utazási iroda festése, mikor a Metrojet légitársaság színeibe festették át. A repülőgép festése 2015-ben ismét megújult, ekkor a Metrojet modernizált festését kapta meg.
(Fotó: AIRportal.hu)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!