Fellebbezést nyújt be a dubaji székhelyű Emirates légitársaság egy olasz bíróság azon döntése ellen, amelyben kimondták: illegálisan üzemeltetik a Milánó-Malpensa és New York-JFK közötti járatukat – írta az ATW online légiközlekedési szaklap.

Kapcsolódó cikk, előzmény Milánóból is repül New Yorkba az Emirates

A légitársaság tavaly október elseje óta üzemelteti a járatot, amely meghosszabbítása a már korábban is létező Milánó és Dubaj közötti járatnak.

Lazio Tartomány Közigazgatási Bírósága úgy foglalt állást, hogy a Amerikába tartó járat bevezetésével az Emirates megszegte az Olaszország és az Egyesül Arab Emírségek közötti bilaterális légiközlekedési megállapodást. A bírák az Assaero nevű szakszervezet kérésére vizsgálták a járatnyitást. A bíróság határozatát a felettes Államtanács ideiglenesen felfüggesztette.

A dubaji légitársaság közleményben tudatta: üdvözölték az Államtanács döntését, amellyel engedélyezte a járat üzemeltetését a fellebbviteli eljárás idején is. Hangsúlyozták, hogy a járat nagyon népszerű az olaszok körében, mivel a nyárig közel 70 ezer foglalás érkezett az Emirateshez. Ez is bizonyítja, hogy igény van a járatra és végül az utasok igényei érvényesülnek – olvasható a légitársaság közleményében.

Ezzel egyidejűleg az amerikai Delta Air Lines, amely szintén szolgáltat ezen az útvonalon, honlapján megjelent közleményében úgy foglalt állást, hogy az olasz és amerikai légicégek által tökéletesen kiszolgált utazóknak semmilyen többletelőnyt nem ad a meghosszabbított járat. Közölték továbbá, hogy súlyos gondokat okozhat az Emirates az olasz és amerikai légi vállalatok dolgozóinak azzal, hogy felesleges kapacitásokat vezetnek be a kiélezett versenyben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!