A videók alapján zavart viselkedésű férfi mászott fel az Alaska Airlines egyik Boeing 737-esének szárnyára nem sokkal a felszállás előtt, akciójának a hatóságok vetettek véget.

A KTNV amerikai televízióhoz az egyik utas juttatta el a felvételeket a férfiról, aki a 737-900-as bal szárnyán sétál. Az illető szemmel láthatólag nagyon eleven volt, táncolt, majd lefeküdt a szárnyra.

Forrás: Twitter

Amikor meglátta, hogy a hatóságok felé tartanak, megpróbálta megmászni a szárnyvéget, még a cipőjét és zokniját is levette, hogy jobb tapadása legyen, de végül leesett a wingletről, a hatóságok ekkor tartóztatták le.

Az Alaska Airlines rövid közleménye szerint a gép a Las Vegas-i reptérről Portlandbe teljesítette volna a 1367-es járatot. Már a gurulóúton haladtak, amikor az egyik pilóta észrevette, hogy egy ember közelít a gép felé.

A hatóságokat ekkor riasztották, a rendőrök a szárnyra is utánamentek, illetve a gurulóúton is vártak rá, így amikor leesett, egyből megbilincselték.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Azt nem tudni, hogy a férfinek mi volt a szándéka és azt sem, hogyan tudott felmászni a gép szárnyára.

Az eset után a 737-es visszagurult a terminálhoz, a gépet átnézték felszállás előtt, majd a Flightradar24.com információi szerint végül 5 óra késéssel érkezett meg célállomására.