Elindította baden-badeni és nizzai első járatait a Wizz Air, a magyar kötődésű diszkont légitársaság hetente kétszer, hétfőn és pénteken repül majd a német, illetve francia városba.

Eric Fournier francia nagykövet a járatnyitó sajtótájékoztatón azt mondta, a járatnak köszönhetően tovább bővül a turisták száma, és ebben az Air France, valamint a Wizz Air nem konkurensek, hanem jól kiegészítik egymást. A labdarúgó Európa-bajnokság miatt amúgy is a figyelmet középpontjába kerül Dél-Franciaország, mivel a magyar csapat itt fog edzeni és meccsek is lesznek a térségben.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési igazgatója szerint erős az utasforgalom Magyarország és Dél-Franciaország között, ezért is szorgalmazták régóta a közvetlen járat beindítását. Adataik szerint évi 15-16 ezer utas volt közvetlen járat nélkül, és a francia beutazó turizmus is nagy mértékben, 10 százalékkal bővült, és az utazók száma elérte a 163 ezret.

Nizza egyszer már elérhető volt Budapesről közvetlenül, 2006-ban és 2007-ben az azóta csődbe ment szlovák diszkont légitársasággal, a Sky Europe-pal lehetett eljutni a francia városba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!