A pénzdobáló néni után újabb furcsa eset Kínából: egy 4 éves kislány felszökött a gép fedélzetére, és öt órát késet miatta a járat.

Pár héttel ezelőtt adtunk hírt arról, hogy egy 80 éves kínai nő aprópénzt dobott a China Southern Sanghaj-Kanton járatát teljesító Airbus A320-as hajtóművébe, emiatt öt órát késett a járat. Most egy kevésbé extrém, de annál nagyobb késést okozó esetről kaptunk hírt.

A shanghaiist híroldal arról számolt be, hogy egy négy éves kislány fellógott a Juneyao Airlines Pekingből Sanghajba tartó járatának fedélzetére és ezzel öt órás késést okozott.

A sanghaji központú kínai légitársaság járatát teljesítő gép légiutas-kísérői nem sokkal a felszállás előtt vették észre a gyereket, amikor a felszállás előtti utasellenőrzést hajtották végre. A kislány valahogyan kijátszotta a biztonsági személyzetet a kapuknál és az utasbiztonsági ellenőrzésen, és ebben segítségére voltak a szülei, valamint két testvére is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Juneyao Airlines | © AIRportal.hu

Fotó: Juneyao Airlines


Miután a hajózó személyzet észrevette a fiatal potyautast, mindenkit leparancsoltak a repülőgép fedélzetéről, és az összes utasnak újra át kellett esnie a biztonsági ellenőrzésen, a családot pedig letartóztatták. Később a légitársaság közleményéből az derült ki, hogy a kínai légügyi hatóságok nem gyanúsították meg a családot semmivel.

A Juneyao Airlines szerint a család nem tudta, hogy a 4 éves gyereknek is kell jegyet vásárolni, holott a szabály az, hogy 2 éves kor felett mindenkinek kötelező jegyet váltania és 2 éves kor alatt is ki kell állítani egy beszállókártyát.

A légügyi hatóságok szerint az öt órás késésből „mindössze” 90 perc írható a kislány felszökésének számlájára, a fennmaradó rész miatt a rossz időjárás okolható.

A honlap felhívta a figyelmet arra, hogy az utasok viselkedése miatt egyre több járat késik Kínában, ezért feketelistát állítottak össze az utasokról, hátha ezzel kedvüket szegik a randalírozó utasoknak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!