Megtiltották minden folyadék felvitelét a repülőgépek fedélzetére Moszkva egyik legnagyobb nemzetközi repülőterén a szocsi téli olimpiával kapcsolatos biztonsági intézkedések keretében – közölte szerdán az orosz sajtó.

A rendelkezésről a seremetyjevói repülőtér honlapja is tájékoztat. Eszerint az utasok sem személyes használatra való kozmetikumokat – spray-ket, zseléket, körömlakkot -, sem folyékony gyógyszereket nem vihetnek fel a repülőgépre.

A február 7-én kezdődő szocsi téli olimpia biztonsága érdekében meghozott intézkedés a március 21-ig tartó paralimpia végéig hatályban marad – tudta meg a lenta.ru orosz hírportál.

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség tudomása szerint a rendelkezést a Roszaviacija, az orosz polgári repülési hatóság hozta a közlekedésbiztonság fokozásának szükségességére hivatkozva.

A tiltást a december végén Volgográdban történt, 34 ember életét követelő robbantásos merényletek is indokolhatják.
A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően eddig az orosz repülőtereken is az a szabály volt érvényben, hogy az utasok kézicsomagjukban felvihettek a fedélzetre folyadékot, legfeljebb egy deciliteres kiszerelésben. Oroszország nagyvárosaiban szigorúan betartatták a szabályt, kisebb városok repterein azonban akár a félliteres ásványvizes palackot is átengedték a biztonsági ellenőrzésen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A legnagyobb orosz légitársaság, az Aeroflot Twitteren található tájékoztatása szerint a mostani szigorítás minden légitársaságra vonatkozik. A lenta.ru ugyanakkor arról számolt be, hogy azt több repülőtéren még nem léptették életbe, s ez a helyzet Szocsiban is.

Egy hónappal a téli olimpiai játékok megnyitása előtt, kedden harckészültségbe helyezték az orosz biztonsági erőket Szocsiban, és hatályba lépett az orosz államfő példátlan biztonsági intézkedéseket tartalmazó utasítása.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!