A 2015-ös átlagos 6,5 százalékos utasforgalom-bővülés után idén januárban is bővült a világ utasforgalma, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint.

A montreáli székhelyű szervezet közleménye szerint az értékesített utaskilométerben mért teljesítmény 7,1 százalékkal nőtt idén januárban az előző év azonos időszakához viszonyítva. A légitársaságok 5,6 százalékkal növelték a kapacitásokat, az átlagos töltöttség pedig 78,8 százalék lett, 1,1 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban.

Fotó: Aeroporti di Roma | © AIRportal.hu

Fotó: Aeroporti di Roma


Az IATA elemzése szerint a gazdaság vártnál lassan fejlődése ellenére továbbra is nagy az igény az utazások iránt, és a 2016-os bővülés mértéke az előző évihez hasonló lehet, a folyamatot pedig az alacsony kerozinárak is segítik.

A legnagyobb bővülést meglepetésre nem a közel-keleti, hanem afrikai régióból jelentették, itt 12,1 százalékkal nőtt az utasforgalom, míg a tavaly szinte egész évben leggyorsabban növekedő közel-keleti társaságok 10,9 százalékos forgalombővülést mértek, Ázsia-Óceániában 10,3, Európában 4,2, Észak-Amerikában pedig 2,4 százalékos bővülésről számoltak be.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!