A Starlux tajvani székhelyű légitársaság jövőre indítja el járatait, a korábban már bemutatott kabinkialakítás és egyenruha mellé most egy futurisztikus fedélzeti biztonsági videót is nyilvánosságra hozott.

A vészhelyzetek esetén teendőkről az utasokat tájékoztató kisfilm illeszkedik az új trendekhez: manapság a megszokott, egyszerű bemutatók unalmasnak számítanak, és valami csavarra mindig szükség van. A tajvani légitársaság korábban bemutatott dizájnjához illően a kisfilm is a jövő (űr)utazási szokásait ábrázolja.

Az animációs videóban feltűnnek ismert mesék, többek között a robotokról szóló Wall-E és a Jégvarázs szereplői, velük mutatják be a biztonsági előírásokról szóló tájékoztatót. (Aki kíváncsi a szereplőkre, az ebben a videóban közelebbről is megismerheti őket.)

A légitársaság imázsa félreérthetetlenül az utazás jövőjét vetíti előre, luxus környezetbe helyezve. Ehhez társul, hogy a cég összes repülőgépe kétosztályos kivitelben üzemel majd, így rövidtávú járatokon is lesz lehetőség a teljesen síkba dönthető ülésekkel rendelkező üzleti osztály igénybe vételére.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Korábban egyébként a Korean Air is futurisztikus biztonsági videót adott ki egy K-pop videoklipre hasonlító alkotásként.